onsdag 17 oktober 2012

Beslutet klart

Nu har jag äntligen bestämt mig för vilket sjukhus jag ska göra AT på. Det känns skönt att ha fattat ett beslut. Nästa sak att ta tag i är att hitta en lägenhet, eftersom jag kommer att behöva flytta ifrån Stockholm. Det verkar inte vara några problem att hitta lägenhet, om man kan tänka sig vilken som helst. Däremot verkar det desto svårare att hitta en lägenhet som jag faktiskt på riktigt vill bo i. Som tur är har jag några månaders letande på mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Först vill jag bara säga grattis till AT-platsen! sedan över till min fråga som jag ställt förut men inte fått ngt svar på. Jag undrar hur det kmr sig att du fick tillgodoräkna dig examenarbetet termin 7 ? hur gjorde du? skulle vara jätte tacksam för ett utförligt svar då jag verkligen önskar att jag precis som du kan göra det :) Lycka till med allt :)

ST-läkaren sa...

Hej! Tack så mycket! :-)

Jag vet att jag har svarat på en liknande fråga någonstans i bloggen, men minns inte riktigt vart. För att tillgodoräkna sig examensarbetet ska man, enligt vad jag vet:
a) Ha doktorerat.
b) Ha skrivit ett examensarbete om minst 30 hp, på minst samma nivå som läkarprogrammets examensarbete, inom relevant ämnesområde.
c) Ha forskat mycket och skrivit artiklar eller uppsatser på minst samma nivå som läkarprogrammets examensarbete. Det räcker alltså inte att ha jobbat som forskningsassistent under läkarutbildningen och stått som medförfattare till en artikel, utan man ska ha forskat betydligt mer än så.

Om du inte uppfyller någon av de kriterierna tror jag inte att det blir så lätt för dig att tillgodoräkna dig examensarbetet. Det finns läkarstudenter med pågående doktorandtjänst på KI, som inte fått tillgodoräkna sig examensarbetet. Om du har några frågor om just din situation, så kan du vända dig till examinatorn för examensarbetet. Hon kan svara bättre på vad som brukar krävas.

Lycka till och återkom gärna om du undrar något mer! :-)

Anonym sa...

Men hur gjorde du? Hur fick du ditt arbete tillgodoräknat?

ST-läkaren sa...

Jag skickade in en ansökan om tillgodoräknande. Information om hur man gör och vart pappren skickas finns på kurshemsidan, så titta in där. :-)

Anonym sa...

Ledsen om min nyfikenhet börjar bli lite jobbig :P Men undrar liksom hur du hann göra arbetet vid sidan av läkarstudierna? Vad gav dig möjligheten att göra detta arbete? var det via FOLÄK?

ST-läkaren sa...

Gjorde det innan läkarprogrammet.

Skicka en kommentar