måndag 3 september 2012

T11 (sista terminen!)

Idag började jag den allra sista terminen på läkarprogrammet: termin 11. Dagen började med ett upprop i samma sal, som vi hade upprop i på termin 1. Därefter hade vi introducerande föreläsningar i samhälls- och miljömedicin. Dagen avslutades med introduktion till ett grupparbete.

Kursen som vi ska läsa de första veckorna på terminen handlar om samhällsmedicin, miljömedicin, företagshälsovård, primärvård, rättsmedicin, personlig utveckling... Detta ska integreras och varvas med arbetsplatsbesök, projektarbete och seminarier om hur man bl.a. fyller i olika typer av blanketter. Jag kände mig till en början lite skeptisk till denna integrering av olika ämnen, men jag hoppas att det ska fungera bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
En snabb fråga om att kunna läsa in läkarprogrammet snabbare. Är det möjligt på något vis? Kan man läsa enstaka kurser och tillgodoräkna sig dem?

ST-läkaren sa...

Hej! Om man t.ex. har läst kurser i biomedicin, farmakologi eller fysiologi kan man ofta tillgodoräkna sig hela eller delar av de kurserna. Problemet är att många fristående kurser inte är så inriktade mot medicin som läkarprogrammet kräver, vilket medför att man ändå måste komplettera kurserna under läkarprogrammet. Ett annat problem är oftast att terminerna består av flera olika kurser, så man kanske ändå inte kan tillgodoräkna sig hela terminen.

Anonym sa...

Kul att läsa. Sitter i samma sits nu, ungefär en 80 något dagar kvar till ex.

Skicka en kommentar