måndag 12 mars 2012

Loreen

Pediatrikkursen är hittills väldigt rolig. Under introduktionsdagarna fick vi bl.a. titta på en "barnparad" för att lära oss om barns utveckling. Jag har även fått se en hel del patienter, som lyckligtvis inte varit så allvarligt sjuka. På fredag är det dugga, så det börjar bli dags för mig att plocka fram föreläsningsanteckningarna.

I lördags var jag på den obligatoriska Melodifestival-festen hos en kompis. För en gång skull var alla gäster överens om vem som borde vinna: Loreen. Tror ni att hon kan vinna hela ESC?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! jag tycker att histologi är jätte krångligt, och har väldigt svårt för det (eftersom jag tkr att det är så tråkigt!) min fråga är, hur mycket histologi kommer på DFM1 tentan? måste man ha minst 50% rätt på histologi delen för att kunna bli godkänd på hela tentan. Jag har klarat allt förvånadsvärt bra hitills, men histologin fattar jag verkligen inget av :(:(

jenny sa...

hejsan! trevligt blogg, hittade precis till den och kommer nog fortsätta kika :)

jag jobbar som sjuksköterska och har aldrig riktigt förståt mig på de olika "graderna" av läkare - vi har ju inte riktigt samma system (antingen är vi allmänsyrror eller specialistsyrror, helt enkelt).

det vore jättesnällt om du kunde förklara vad som skiljer underläkare, at-läkare, "vanlig" läkare, st-läkare och specialist-läkare åt.
undrar också om man får förskriva alla läkemedel oavsätt "läkarnivå". och går alla läkare st? det känns så, men kanske inte stämmer.
vore bra med en förklaring ;)

mvh, förvirrad sjuksköterska som fått detta förklarat 20 gånger men fortfarande inte fattar ;)

Fredrik sa...

Nu "hi-jackar" jag bloggen och skriver en kort kommentar på de olika läkarkategorierna.

Underläkare - ej legitimerad läkare som jobbar som läkare innan AT.
AT-läkare - Allmäntjänstgörande läkare och ett nödvändigt block på 18-21 månader som leder fram till legitimation.
ST-läkare - Läkare som gör sin specialistutbildning
Specialistläkare - läkare som är färdig med sin specialistutbildning
Överläkare - den medicinskt ansvariga läkaren på en avdelning som innehar specialistkompetens och ofta även är disputerad

Skicka en kommentar