tisdag 19 mars 2013

Kirurgakuten

Förra veckan spenderade jag på en kirurgiavdelning. Jobbet flöt på ganska bra, i takt med att jag blev allt bättre på att hantera journalsystemet. Som tur var så var vi ganska välbemannade på avdelningen, så jag hann med allt jag skulle inom rimlig tid. Förmiddagsronderna hölls förstås tillsammans med en överläkare eller specialistläkare, men de var snart tvungna att springa på operationer. Därför har jag redan tidigt fått ta mycket ansvar på avdelningen. Det var krävande, men kul och lärorikt.

Den här veckan är jag placerad på kirurgakuten. Eftersom jag är den nyaste AT-läkaren behöver jag inte ta de mest akuta fallen ännu. Det känns bra att få börja så. Det har varit ganska mycket patienter såhär i början på veckan, men det har ändå inte varit för stressigt. En stor fördel med akuten är att det är så lärorikt att vara där. Man får lära sig att både diagnostisera, utreda och behandla patienterna.

3 kommentarer:

Beatrice sa...

Hejsan!
Undrar om man på något sätt kan kontakta dig via mail? Gäller ett eventuellt samarbete :)
Mvh Beatrice

Anonym sa...

Hejsan AT-läkaren :)

Jag undrar om du (AT-läkare) får vara med på operationer, eller om bara specialister och operationssjuksköterskor får det :)

ST-läkaren sa...

Hej!

Beatrice, du kan skriva till mig här: http://lakarkandidaten.blogspot.se/p/kontakta-mig.html :-)

Anonym, ja jag får vara med på operationer. Man får vara med på operationer redan som läkarstudent.

Skicka en kommentar