tisdag 31 januari 2012

Underläkare!

Jag har glömt att berätta att jag klarade T9-tentan. Jag har inte fått veta min poäng ännu, men det spelar ju mindre roll när tentan är godkänd. :-) Efter tentan fick vi studenter en skylt med vårt namn och titeln "Underläkare". Nu när tentan är godkänd har jag rätt att jobba som underläkare och bära skylten. Det känns nästan lite overkligt!

6 kommentarer:

DB sa...

Grattis! Vilken dröm :- )

Anonym sa...

Å grattis! måste kännas helt underbart! :D

Jga har en fråga till dif, det är så att jag nu läser T1 på KI och har hamnat i en 8grupp som jag inte alls trivs med...så min fråga är: hur mkt tid kmr jag behöva arbeta med min grupp under 1a terminen och när får man byta grupp??

Anonym sa...

Hoppas att bloggägaren inte blir arg för att jag svarar till den anonyme/-a ang. grupperna. Det är väldigt få grupparbeten på KI. Som mest är det under T1, endast 3st under T2 och inga alls under T3. Under T3 görs dessutom grupperna om. Halva T3 tillbringar man på sjukhus och det blir nya grupperingar. I början av T3 tillhör du en större grupp på 7-10 prs rent formellt men träffas endast under dissektionerna och duggorna (dissektionspass är inget problem att byta eller bara gå med en grupp du trivs med). Jag hört att det är problematiskt att byta en grupp. Men man får byta efter T1. Under T1 och början av T2 bildas informella grupper. Folk träffas med de man trivs med och pluggar ihop. Den formella grupptillhörigheten blir inte så viktig då. Vi haft så i vår grupp att en sett vi knappt röken av. Hen visade tydligt att hen inte vill ha med oss att göra, kom bara på obligatoriska redovisningar och duggor. Däremot en från en annan grupp som hen inte trivdes med gick gärna med vår grupp.
Du gör självklart som du vill. Jag ville bara berätta att efter halva T2 spelar det ingen roll längre vilken grupp du tillhör. Du kommer att behöva arbeta i de där grupperna med gemensamma uppgifter som sedan redovisas max 8 gånger sammanlagt under T1-T2.

Anonym sa...

Grattis! Vad häftigt!
Kommer du att använda titeln under sommaren? :)

Anonym sa...

tack snälla anonym för ditt svar :)

ST-läkaren sa...

Det var samma sak som gällde när jag gick preklin - det var svårt att få tillåtelse att byta grupp under T1, men enklare under kommande terminer då det blev mer avhopp i grupperna och således lediga platser. Vi jobbade med en del grupparbeten i åttagrupperna under T1 och T2, men grupperna luckrades upp mer och mer för varje termin, precis som Anonym så bra beskriver. Redan efter några veckor på T1 kommer du förhoppningsvis märka att folk vågar umgås utanför grupperna. :-)

Om du verkligen inte står ut i din grupp, så tycker jag att du ska försöka byta redan nu. Det är viktigt att kunna gå till seminarier och grupparbeten och känna sig väl till mods! Annars får du stå ut och tänka på att du snart blandas med andra studenter. På de kliniska terminerna är det knappt någon som håller fast vid de gamla grupperna, utan alla hittar nya vänner.

Skicka en kommentar