tisdag 18 december 2012

Träningsvärk

Kan man få träningsvärk av att julbaka? I så fall tror jag att jag har det. Jag har gjort oräkneliga plåtar med lussekatter, pepparkakor, saffransskorpor, bullar m.m. i helgen. Dessutom har jag kokat knäck och kolor så att kylen är precis full. Så blir det när man ska fira julen med en stor släkt. :-)

Akutkursen är förresten väldigt intressant och rolig! Dessutom är det en bra repetition inför AT.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej!

Jättekul att läsa din blogg! Jag har en fråga angående studieuppehåll på läkarprogrammet. Säg att man tar 2 terminer uppehåll för att man antingen inte klarat en spärr och vill plugga ikapp innan man fortsätter, eller för att man helt enkelt känner för en liten paus, skulle detta kunna vara någonting negativt sedan i jobbsökandet? Att dom hellre väljer studenten som gjorde sin utbildning på 5,5 år istället för den som gjorde den på 6,5 för att hen behövde en paus/slapp period där man inte gör ngt spec? Att det finns en risk att man ses som lite slapp? Tänkte om du hört ngt kring detta, eller har några egna teorier! (Nu menar jag främst sånna som tagit ett uppehåll där man inte gjort ngt produktivt, utan mest tagit det lugnt som sagt)

ST-läkaren sa...

Hej!

Det är vanligt att läkarstudenter tar lite uppehåll för att resa, plugga något annat, vara föräldralediga, forska, ta igen gamla tentor, jobba eller bara göra något helt annat ett tag. Ingen kommer att bry sig om det när du söker jobb. De flesta kommer nog knappt att notera det. (Om du däremot tar uppehåll flera år eller gör uppehåll många gånger, så kanske någon frågar varför.)

God jul!

Anonym sa...

Jag tror man kan få träningsvärk av vad som helst särskilt när man gör något man är ovan vid. Jag skottade snö häromveckan övertygad om att få träningsvärk i armarna. Det fick jag inte. Jag fick träningsvärk i stjärtmusklerna. Haha :)

/ Julia

Skicka en kommentar