måndag 31 december 2012

Gott nytt år!

Jag vill önska er alla ett gott nytt år! Jag och pojkvännen är på väg till några kompisar där vi ska fira nyår. Årets nyårslöfte blir en klassiker: att äta hälsosammare och motionera mer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag är en tjej som undrar en sak. Du går/gick ju läkarlinjen på Karolinska sjukhuset, och om jag fattat saken rätt ska du arbeta som AT-läkare på ett annat sjukhus? Det jag undrar är om man inte får göra AT-tjänst på samma sjukhus som man utbildade sig på? Tacksam för svar!

ST-läkaren sa...

Hej! Hela tanken med AT är att läkarna ska sprida sig över landet. AT infördes en gång i tiden delvis för att tvinga läkarna till landsorterna med läkarbrist. Därför har nästan alla sjukhus några AT-platser var. Vill man verkligen vara kvar i Stockholm och göra AT så kan man det, men väntetiden är ungefär två år. På andra ställen i landet kan man göra AT direkt efter utbildningen. Dessutom håller AT tyvärr sämre kvalitet på sjukhusen i Stockholm. Man har inga som helst garantier att få göra AT när och var man vill, utan AT är ett jobb som man söker precis som alla andra jobb (med skillnaden att AT också innebär utbildning och tidsbegränsad anställning).

Skicka en kommentar