fredag 27 maj 2011

Frågor om studierna, undervisningsformerna och examinationerna

Fråga: Hej jag siktar på att komma in på läkarlinjen genom PIL och undrar hur många i din klass som kom in på det viset.Sen har jag lite klassrums frågor också;
Brukar det vara en lärare som står och pratar hela lektioner eller brukar ni använda er av andra inlärningsmetoder?
Har ni små inlämningar eller har ni bara stora/ små tentor som räknas? -Jag antar att lärarna inte vill sitta och rätta hela tiden.
Är det många som räcker upp handen och frågar om en omformulering om de inte färstår?
Hur jobbigt är det att ta igen det man missat om man är sjuk en vecka?
Hoppas du har lust att svara på mina frågor.
Mvh

Svar: Hej! I min klass var det cirka 2/3 av studenterna som kom in via PIL, men enligt de nya antagningsreglerna på KI så antas 1/3 av studenterna numer via PIL.

Mycket av undervisningen på KI består av att en lärare föreläser om ett ämne i storklass eller föreläser för en mindre grupp studenter. Men även andra inlärningsformer används, som t.ex. seminarier, grupparbeten, praktiska övningar och inlämningsuppgifter. Dessutom bedrivs en stor del av studierna ute på sjukhusen, där studenterna handleds av läkare och lär sig teori och praktik direkt ute på kliniken.

Vissa kurser har små inlämningsuppgifter som måste godkännas innan man får skriva tentan. De flesta kurser avslutas med en tenta, som ofta omfattar det man lärt sig under den gångna terminen. De valbara kurserna har däremot mindre tentor eller andra former av examinationer (t.ex. inlämningsuppgifter eller muntliga redovisningar).

Ja, det brukar vara några stycken som ställer frågor till föreläsarna under lektionerna. Om man inte vill ställa sin fråga när de andra studenterna hör, så kan man gå fram och ställa frågan under rasten eller efter föreläsningen.

Det brukar inte vara några problem att ta igen det man missat om man varit sjuk några dagar. Man kan t.ex. be sina kursare om föreläsningsanteckningar och läsa in sig på dem under helgen. Om man har missat obligatoriska moment kan man ta igen dem under resttillfället (ofta ligger resttillfället strax innan tentan). Om man har missat VFU-dagar (praktik ute på sjukhusen) kan man ta igen dem under en helg eller under ett lov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar